U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Crostata met zoete aardappelblokjes en abrikozenjam

30 min bereidingstijd + 30 min wachten
30 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • ½ verpakking Aviko Zoete Aardappel Blokjes (à 450 g)
  • 150 g ongezouten roomboter
  • 135 g suiker
  • 75 g zelfrijzend bakmeel
  • 225 g bloem
  • 2 eieren
  • 350 g abrikozenjam
  • Poedersuiker
  • Keukenmachine of mixer met deeghaken, vershoudfolie,
  • bakpapier, springvorm (24 cm ø)

Bereiding:

  • Kneed in de keukenmachine of met de mixer een soepel deeg van de boter, 125 gram suiker, het bakmeel, de bloem, 1 ei en een snuf zout. Laat het deeg verpakt in vershoudfolie 30 minuten in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm en sluit de vorm. Rol tweederde van het deeg uit tot een deeglap van 3 mm dik. Bekleed er de vorm mee, met een opstaande rand van 3 cm.
  • Strooi de zoete aardappelblokjes op de deegbodem. Verdeel er de jam over en strijk glad.
  • Klop het tweede ei los. Rol de rest van het deeg uit tot een deeglap van 3 mm dik. Snijd het deeg in brede repen. Maak er een vlechtwerk mee op de taart.
  • Bestrijk het vlechtwerk dun met losgeklopt ei en bestrooi met de rest van de suiker.
  • Bak de crostata in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de crostata in de vorm afkoelen. Bestuif de taart vlak voor serveren met poedersuiker.
  • Wat de appeltaart is voor ons land is de crostata voor Italië. Bak ‘m een of twee dagen van tevoren zodat de smaak nog lekkerder is. Bovendien heb je zo tijdens het diner geen omkijken naar het dessert! Serveer er een bol vanilleroomijs bij.
  • Tip: In plaats van abrikozenjam is pruimen- of kersenjam ook heel lekker!

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 450 kcal
  • 17 g vet waarvan 9 g verzadigd
  • 67 g koolhydraten
  • 6 g eiwit
  • 3 g vezels
  • 0,4 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen